Tips att få bebis a...
 

Tips att få bebis att somna i sin egen säng?  

  RSS

Elin
 Elin
(@elin)
Medlem
Blev medlem: 2 år sedan
Inlägg: 4
22/08/2019 12:39 e m  

Hej på er allesammans! 
Har ni tips på hur man får sin bebis att somna i sin egen säng? Vår lilla dotter börjar bli för tung att bära på och vi vill gärna natta henne i hennes egen säng men det går sådär. Har ni några tips?

Elin


Citera
Lina
 Lina
(@lina)
Medlem
Blev medlem: 1 år sedan
Inlägg: 4
07/09/2019 2:19 e m  

Hej!
Vi hade också problem med att natta vår dotter i egen säng och har prövat på olika metoder. Det som funkade för vår del var att dra sängen nära vår, lägga sig precis bredvid och stoppa en arm mellan spjälorna och klia henne och visa på att jag/ vi är i närheten.  🙂 

 


SvaraCitera
Elin
 Elin
(@elin)
Medlem
Blev medlem: 2 år sedan
Inlägg: 4
22/10/2019 9:19 f m  

Hej Lina, 
Tack för svar! Vi har testat att dra sängen nära vår och det har funkat allt bättre jämfört med innan. Brukar prata med lugn röst också så att hon hör att jag är i närheten och känner trygghet.


SvaraCitera
Evelina Andersson
(@evveand85)
Medlem
Blev medlem: 8 månader sedan
Inlägg: 4
07/04/2020 12:11 e m  

För mig funkade det att använda musikmobiler, det visade sig att barnen blev lugna och fall till ro enklare med de över vaggan, sängen. Jag kan varmt tipsa om https://www.kids-world.com/sv/musikmobiler-c-6219.html, här fann jag mina. Desstuom har det alltid hjälp att sova med tänd lampa, men det tror jag är väldigt olika från barn till barn. Själv var jag mörkrädd och sov alltid med lampa, och några nätter fick jag krypa upp hos föräldrarna, det vill nu också mina egna barn ibland. Jag tycker dock det är mysigt, men lite trångt blir det såklart.


SvaraCitera
Cecilia Sundström
(@cecilia47)
Medlem
Blev medlem: 3 månader sedan
Inlägg: 1
12/08/2020 8:19 f m  

För våra barn har det hjälp att sova med deras sovorm även när de blivit lite större. Det gillar att krama dem och använder den ibland som ryggstöd. Jag tror att de känner sig mer trygga och lugna när de har den vid sin sida och kan slappa av så att de somnar. Det kanske bara funkar för dem för att de har en sån varm relation till deras sovdjur men det kan ju vara värt att prova för dig. 

This post was modified 3 månader sedan 2 times by Cecilia Sundström

SvaraCitera

Lämna ett svar


 
Dela:
  
Arbetar

Vänligen Logga in eller Registrera dig